‘De raketwedstrijd’ is door Django Mathijsen en Anaïd Haen geschreven voor kinderen in de bovenbouw en sluit aan op het Kinderboekenweekthema van 2015: ‘Raar maar waar: natuur, wetenschap en techniek’. 

Het boek bevat, naast het spannende verhaal van Sterre, wetenschapskaders met uitleg over de ruimte.

‘De raketwedstrijd’ is uitstekend geschikt als basis voor het geven van lessen over de ruimte en ruimtevaart. Begrippen als donkere energie, donkere materie, zwaartekracht en nog veel meer worden begrijpelijk uitgelegd door Django Mathijsen, die honderden artikelen voor o.a. Kijk heeft geschreven. Daarnaast daagt het boek kinderen uit hun eigen waterraket te maken en af te schieten.

Klik hier voor een gesigneerd exemplaar.

reacties: 

De raketwedstrijd

 

De twaalfjarige Sterre droomt ervan om, net als haar held professor Pikulet, astronaut te worden. Als ze hoort dat de professor een speciale Technologie en Wetenschap Talentschool heeft opgericht, is ze vastbesloten: daar wil ze heen! Het enige wat ze ervoor moet doen, is de waterraketwedstrijd winnen die de school als toelatingstest heeft uitgeschreven.

Helaas is niet iedereen blij met haar deelname. Sterre wordt tegengewerkt en zelfs gesaboteerd, maar door wie? Door Floris, de grootste pestkop van de klas, die er werkelijk alles aan doet om te winnen? Of door haar norse buurman, die overdag rust wil omdat hij nachtwaker is in de frisdrankfabriek van de vader van Floris?

 

Genre: spannend, leren

Labels: astronauten, vriendschap, doorzetten

Anaïd:

‘De raketwedstrijd’ is spetterend gelanceerd. De Vier Windstreken organiseerde een echte raketwedstrijd waarin alle basisscholen van Nederland, specifiek de groepen 6, 7 en 8, werden uitgedaagd een geweldige waterraket te maken en de lancering ervan op film vast te leggen. Met dit filmpje dongen ze mee naar een dagje Space Expo voor de hele klas én natuurlijk een gesigneerd exemplaar van het boek.

Om uit te leggen wat we verlangden, hebben we zelf ook een filmpje gemaakt 🙂

Op 14 november 2015 werd de uitslag bekendgemaakt.