Leesmusical

Sinds ik als geest in de fles zit, is mijn blik op de wereld veranderd.
Directe oorzaak is het glaswerk, dat van verschrikkelijke kwaliteit is. Mijn linkeroog kijkt precies door een onregelmatigheid, zodat mensen misvormd opdoemen.
Mijn rechteroog ziet niets. Omdat mijn bips eerst de fles werd ingezogen, belemmert de punt van mijn pantoffel mijn zicht.

Ik wil eruit!

Alibi’s klaagzang

 

 

In het Perzië van 300 voor Christus worstelt de ifriet Alibi met zijn gevangenschap en verleden. Om uit de fles te komen heeft hij de stem nodig van de beenloze Arman. De jongen werd echter bij zijn geboorte door Alibi zelf met stomheid geslagen …
In haar debuutroman, geïllustreerd door Jos Weijmer en muzikaal omlijst door Django Mathijsen, neemt Anaïd Haen de lezer mee naar het hof van de kille heerser Baback. Intriges, jaloezie, liefde en wraak liggen dagelijks op de loer in de vrouwenverblijven. Overal tussendoor kruipt een kleine jongen die niet kan praten, maar wel kan tekenen. Geliefd door zijn moeder en pleegzusje, gehaat door zijn vader omdat die meent dat Arman degene is die hem te gronde zal richten.

 

Klik hier voor een gesigneerd exemplaar.

Reacties op Begeesterd:

En dan het verhaal op zich ook ─  supergaaf ─ zo pakkend. Man ik stikte bijna toen die beentjes eraf gingen …

Banger Sisters    Bol.com   AKO   Goodreads   Hebban

Anaïd:

In december 2011 werd ik gebeld door Jos Weijmer, die toen net zijn eigen uitgeverij Zilverspoor weer op poten aan het zetten was: ‘Voel je iets voor een boek bij mij?’
Ik kende Jos als illustrator. Hij had al schitterende tekeningen gemaakt bij een aantal van mijn korte verhalen.
‘Een boek? Kan ik dat?’
‘Natuurlijk kun jij dat.’

Begeesterd’ bestond al. Alibi dan. De ifriet zat al jaren met zijn kont onder in een flesje, te wachten tot ik zijn verhaal eens zou uitschrijven. Hij had me al eens een nominatie bij Op ruwe planken opgeleverd, waarna ik tot de conclusie was gekomen dat zijn hele verhaal te lang was voor een kort.
Maar niet voor een boek.

Ik legde het idee voor aan Jos, stuurde hem wat ik tot dan toe had geschreven en hij vond het geweldig. ‘Kom erover praten.’

Tijdens dat gesprek werd Begeesterd meer dan een verhaal. Jos stelde een groot project voor: met illustraties en een cd. Hij ervoor tekenen, Django muziek erbij maken. Het schrijfwerk was voor mij; het verhaal en de liedteksten. En toen puntje bij paaltje kwam heb ik ook een aantal van de liedjes ingezongen.

Anaïd:

In het boek staan, naast de illustraties, ook kaders die verwijzen naar het liedje dat op dat moment in de tekst hoort. De liedteksten zijn achter in het boek opgenomen en als mensen de liedjes willen horen, hoeven ze de CD maar aan te zetten.

Voor mij is Begeesterd meer dan een verhaal. Het is het samenvoegen van lezen, luisteren en kijken. Ik hoop dat u, mijn lezer/luisteraar/kijker, net zoveel plezier beleeft aan het verhaal als ik toen ik het opschreef, als Jos toen hij ervoor tekende en als Django toen hij ervoor musiceerde.