Bloggen is leuk. Ik zou het vaker moeten doen en zeker als er nieuws is zoals het winnen van Trek Sagae. Maar er is iets met tijd. Die verstrijkt. En voor je het weet ben je maanden verder en gebeuren er andere leuke dingen waarvan je denkt: daar moet ik over bloggen, maar ik doe het niet.

Maar er gebeuren dus heel leuke dingen. En ik wil erover vertellen. Zoals het mailtje van gisteren:

Beste auteur,

een tijdje geleden deed je mee aan de Averbode Verhalenprijs 2018.
Ik heb goed nieuws voor jou, want jouw verhaal werd geselecteerd om als Vlaams Filmpje te verschijnen in het schooljaar 2019-2020. Proficiat!

We ontvingen voor deze editie 68 inzendingen. Na een eerste selectie, door Kolet Janssen (auteur), Sarah Verhasselt (auteur en recensent) en ikzelf, bleven er zes verhalen over die in aanmerking kwamen voor de prijs. Die verhalen werden gelezen en beoordeeld door de leerlingen van het vijfde leerjaar van juf Shari in Wachtebeke. Zij kozen het winnende verhaal: ‘De blauwe draad’ van Olga Berger.

Dit zijn de overige verhalen die de eindselectie haalden:
* ‘Vaarwel aarde’ – An Neven
* ‘Naar een nieuw begin’ – Bianca Nederlof
* ‘De kraaienkring’ – Alice Dekker
* ‘Het offer’ – Ineke Kraijo
* ‘Gezonken drijfdingen en glimmende schijfjes’ – Anaïd Haen & Django Mathijsen

Ons zevende Vlaamse Filmpje … een mens zou van minder gaan stuiteren.